2009. szeptember 20., vasárnap

Almás pite


Ez az egyik legfinomabb süteményem :-) Mindenki csak dícséri !!
Ilyenkor ősszel,mikor anyunál érik az alma,nagyon sokszor szoktam sütni,a család örömére :-)
A receptet még réges-rég egy újságból vágtam ki,és azóta őrizgetem!!Nagyon bevált,ezért csak ezt sütöm!
Hozzávalók:
Tésztához: 500g finomliszt,120g porcukor,1 cs. vaníliás cukor,1 cs. sütőpor,1 csipet só,250g margarin,2 tojás,1 dl tejföl
+1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból tésztát gyúrok.Úgy szoktam,hogy a tálban kezdtem összegyúrni,de befejezni már a gyúródeszkán szoktam,ahol általában kíván még egy kis lisztet a tészta.Ha olyan kellemesen lágy,és már nem ragad,akkor van kész.
A töltelékhez almát pucolok,pontos adatot nem tudok,annyit szoktam amennyi jólesik :-) Lereszelem,és cukorral,fahéjjal megpárolom.Olyan kellemesen édes legyen.
A tésztát kettéosztom,az elsőt kinyújtom akkorára amekorra a tepsim,az enyém 37cmx35cm! Belefektetem a tésztát a margarinnal kikent tepsibe,megszórom egy kevés zsemle morzsával,szétosztom rajta az almát,ha van itthon,akkor ilyenkor meg szoktam szórni az alma tetejét darált dióval,de anélkül is isteni :-)
Ráteszem a másik kinyújtott tészta lapot,lekenem egy felvert tojással,és villával megszurkálom a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sül meg!

2 megjegyzés:

  1. Már nagyon vártam a receptjeidet! :-) Szóval prézlivel kell szórni, hogy ne legyen az alsó tésztalap szotyakos! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Ági,igazán jólesik,hogy hiányoltál:-)
    Igen kell egy kis zsemlemorzsa alá,és akkor nem áztatja el annyira az alma!

    VálaszTörlés