2009. szeptember 27., vasárnap

Aranygaluska


Megint egy nagy kedvenc!! :-) Igaz eddig nem sűrűn készítettem,mert mindig nagy csalódás volt!! De most megtaláltam a titkát a tökéletes aranygaluskának :-)) !!!
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt,2 tojás sárgája,6 dkg olvasztott vaj,8 dkg cukor,3 dkg friss élesztő,2,5 dl tej,pici só
Mártás:1 csomag vaníliás puding por,8 dl tej,5 ek cukor
+kb.10 dkg olvasztott vaj,cukros darált dió
A tésztának valókat a kenyér sütőben dagasztottam,kelesztettem.Deszkára öntöttem,kinyújtottam,maradék mentesen kiszaggattam,olvasztott vajba forgatva tepsibe sorakoztattam szépen egymás mellé egy sorba!És ez az egyik titok,legalábbis nálam,hogy csak egy sorban sütöm a tésztát,mert nekem eddig,ha két sorba raktam nem sült meg a közepe,de lehet én vagyok béna :-)A végén megszóróm a tetejét a cukros dióval.És most jön a másik titok,a sütés első 20 percében alufóliával letakarom a tepsi tetejét,a második 20 percre pedig leveszem. És így tökéletesen megsült a belseje,és nem égett meg a teteje :-)Tehát 40 perc sütés 180 fokon!
Mire megsül,elkészítem a mártást is!!
Isteni finom,és nem utolsó sorban olcsó is :-))

4 megjegyzés:

  1. Amióta tart ez a csodás válság, mi is mindig kakaós csigát meg ilyesmiket eszünk.

    VálaszTörlés
  2. Én is épp ma mondtam a nagyfiamnak ebédnél,hogy mostanában sűrűn fogunk ilyet enni,meg hasonlókat,mivel a tésztafélék elég olcsók!A húst meg hanyagoljuk,mivel az meg iszonyat drága!!

    VálaszTörlés
  3. De a válságtól függetlenül akkor sem vagyok képes megenni a bucinudlit! :-)))))

    VálaszTörlés
  4. Most jön jól a kert, zöldséges lasagna, zöldséges pizza, mindent bele.

    VálaszTörlés