2009. november 16., hétfő

Sokmagvas-rozsos cipó


Már nagyon belejöttem a kenyér sütésbe,és bevallom,nem is szívesen veszek boltban kenyeret :-)
Minden reggel sütöm a jól bevált fehér kenyerem,amit az egész család nagyon szeret,de néha azért kell egy kis változatosság :-)
Én imádom a magos,teljes kiőrlésű kenyeret,de sajna ezt a családomról már nem mondhatom el :-( De sebaj,így legalább több jut nekem :-)
Szóval az én magos-rozsos kenyerem a következő:
Recept:
20dkg teljes kiőrlésű rozs liszt,30dkg sima liszt,3dl langyos víz,1dl olaj,2tk só,1kk cukor,1/3 kocka friss élesztő.
Kenyér sütőben dagasztom,kelesztem,majd a szokásos módon sütő zacskóban megsütőm,előmelegített sütőben 200fokon kb.35-40 perc alatt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése