2009. szeptember 29., kedd

Sonkás kiflik


Tegnap esti szerzeményem ezek a kiflik,amik elég jól sikerültek,gyerekek falták rendesen :-) Igaz apa azt mondta,hogy legközelebb kicsit több só kéne bele!! Majd legközelebb :-)
A receptet E.Margit oldalán találtam,és csak annyit változtattam,hogy csak egyféle lisztből készítettem,meg nem volt itthon a sajt a tetejére,ezért most magokat szórtam rá!
Hozzávalók:
50 dkg liszt,1 tojás,1 dl kefir v. joghurt,1,2 dl tej (+1-2 ek. ha kell),5 dkg olvasztott vaj,1,5 kk só (de szerintem többet is elbír),1,5 kk cukor,fél kocka friss élesztő
töltelék:apró kockára vágott sonka
tetejére:reszelt sajt v. magok
Kenyérsütőben dagasztottam,kelesztettem a tésztát.Ketté osztottam és egyenként jó vékony kerek lappá nyújtottam,megszórtam egyenletesen a sonkával,felvágtam 12 szeletre (mint a pizzát) és egyenként feltekertem őket,kivajazott tepsiben egymás mellé sorakoztattam,és amíg bemelegedett a sütő,addig hagytam kelni őket!Mielőtt betettem a sütőbe,lekentem a tetejüket vizzell kevert tojás sárgájával,és megszórtam magokkal! Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt szépen megsülnek!!

1 megjegyzés:

  1. Én ezt csigában csináltam meg úgy két hete, de ez szimpatikusabb. valahogy nem tudok normális alakú kifliket csinálni sose.

    VálaszTörlés