2010. február 4., csütörtök

Pásztortarhonya





Mostanában keresgetem az olyan ételeket,amik olcsók,egyszerűen elkészíthetők,de azért finomak is!!
Ezt az ételt régen nagyon sokszor készítettem,de pár éve valahogy felejtésbe merült,pedig nagyon szeretem!!

Hivatalosan füstölt kolbászból készül,legalábbis most,hogy utána néztem,ezt olvastam! Én eddig csak lecsó kolbászból készítettem,de ki fogom próbálni füstöltből is!!

Recept:

Kevés olajon kis kockákra vágott húsos füstölt szalonnát kezdtem pirítani.Majd rádobtam a szeletekre vágott vöröshagymát,mikor megfonnyadt egy kicsit,rátettem a felszeletelt lecsó kolbászt,pirítgatta,hogy kicsit kisüljön belőle a zsírja,majd ráöntöttem jó sok házi lecsót! Szerintem ettől lett olyan finom :D

Felöntöttem annyi vízzel,hogy éppen csak ellepje,majd beletettem ,,1" felkockázott krumplit (kép lásd feljjebb:-),meg szórtam rá tarhonyát,úgy érzéssel :-)) Sóztam,vegamixel és borssal ízesítettem!

Lassú tűzön fedő alatt addig főztem,míg minden megpuhult,és a levét is elfőtte!

Házi savanyúval tálaltam!!

2 megjegyzés:

  1. Annyira guszta, hogy csorog a nyálam :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom ebédem lett ennek nyomán, köszönöm az ötletet!

    VálaszTörlés