2010. március 27., szombat

Rakott káposzta ...


. . . kolbász húsból ! Azért abból,mert most épp az volt itthon a fagyasztóban!
De szerintem finom lett :-) Fűszeres,pikáns,szóval fini :-)
Recept:
A kolbász húst kevés olajon elkezdtem pirítani,addig míg morzsalékos nem lett,majd beledobtam pár szem koktél paradicsomot a fagyasztóból és öntöttem rá egy kis vizet.Fűszerezni már nem kellett,mivel a kolbász hús épp jó volt,kicsit csípős is,de ez nem volt gond :-)
Pár percig rotyogtattam,míg a hús megfőtt.
Közben főztem egy kevés rizst.
Elővettem egy jénait,majd elkezdtem a rétegezést.
Először egy kevés savanyú káposzta,majd rá a rizs,erre a kolbász hús,és végül betakartam egy réteg savanyú káposztával.
A tetejére tejfölt öntöttem,amibe belekevertem egy tojást,pici sót,és a maradék kolbász hús szaftját.
Forró sütőben sütöttem kb. 1 órát.
Plusz tejföllel a tetején fogyasztottuk.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szép lett:)Biztos is hogy finomabb a sima húsból készült káposztától...Nagyon szeretem a rakott kápsztát:-PPPP Főleg azt,amikor a káposzta ropogósra sül a tetején:)))))

    VálaszTörlés