2010. március 19., péntek

Sós kréker keksz


Nagyon jó kis keksz receptre bukkantam @ndre@ -nál :-)
Gyors,egyszerű,finom,ropogós,szóval felvéve
a kedvencek közé :-)
Recept:
Hv:120g langyos víz,30g olaj,250g liszt,8 g só,5g cukor,8g friss élesztő.
Úgy kezdem,hogy a kenyér sütő üstjét a mérlegre teszem,és minden hozzávalót belepakolok lemérve.
A kenyér sütőben megdagasztom,majd kelesztem.
Két részre osztom a tésztát,és lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtom külön-külön,villával megszurkálom,majd felvágom.
Sütő papírral bélelt tepsibe rakosgatom,amit előtte kiolajoztam kicsit,hogy bele ne ragadjanak a kekszek.
Sóval megszórom őket,majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöm.
Ezt az adagot ma csináltam,de már tegnap is sütöttem egyet :-) Nagyon ízlik a fiaimnak!!
Ők ketchupbe mártogatták,de én majd készítek hozzá hamarosan egy fini Avokádó krémet,amit már nagyon rég szeretnék megkóstolni :-)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni. Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki
    Én is az ő receptjét nyomtattam ki a krékerre :)

    VálaszTörlés
  3. Én meg nem eszem krékert. Mikor eszik olyat az ember lánya? Ropi helyett?:)

    VálaszTörlés