2010. március 31., szerda

Tengeri halfilé rántva


Sajnos nagyon ritkán kerül nálunk az asztalra halétel :-(
Ennek legfőbb oka,hogy én nem igazán szeretem a hal ízét! Azért ritkán szoktunk halat enni,pl. a halászlét azt imádom,meg mondjuk a rántott pontyot,igaz a szálkázást azt kihagynám :-)
De rábukkantam egy tengeri hal filére,aminek csekély a hal íze,szép fehér húsú és szálka mentes.
Ez a hal a Pangasius,vagyis a cápa harcsa!!
Most épp rántva készítettem,és a panírt feldobtam egy kis szezám maggal.
Recept:
A halat reggel kivettem olvadni,majd mikor már kiolvadt,besóztam és megszórtam vegamixel.
Hagyományos módon bepaníroztam,de a zsemle morzsába kevertem egy kevés szezám magot.
Forró olajban kisütöttem,majd papír törlőn leitattam a felesleges olajat.
Rizzsel, párolt zöldborsóval és bébi kukoricával tálaltam.
Finom,ízletes,ici-pici hal íz,szóval megtartjuk :-)

5 megjegyzés:

  1. De csodásan néz ki...nagyon szép lett:))))

    VálaszTörlés
  2. ÚÚÚ de jól néz ki, nagyon szép lett a fénykép, de a hal is nagyon guszta

    VálaszTörlés
  3. Sajnos nálunk is.
    Annyira guszta a tálalás....

    VálaszTörlés
  4. Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok neked és egész családodnak!

    VálaszTörlés