Már régóta szemezek vele,de még csak most vettem rá magam,hogy kipróbáljam :-)
Sok recept kering a neten,így kiválasztottam egy nekem tetszetőset,de persze kicsit alakítottam rajta :-)
Hozzávalók:
40 dkg sima liszt,10 dkg graham liszt,fél kocka friss élesztő,3 tk cukor,2,5 dl tej,5 dkg vaj,2 tojás,1 tk só
Elkészítés:
A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe,ahol dagasztottam,kelesztettem,egy tojás sárgája kivételével.
Mikor megkelt,lisztezett deszkán elfeleztem a tésztát,és a felébe belegyúrtam 1-1 tk szezám-,len-, és napraforgó magot.Mindegyiket 5-5 részre vágtam,és megpróbáltam bagel-eket formázni belőlük,kisebb-nagyobb sikerrel :-)
Feltettem egy lábasba vizet forrni,pici cukorral és sóval,mikor forrt,óvatosan beletettem a bageleket,pár másodpercig főztem mindkét oldalát,és szűrő lapáttal vajjal kikent tepsibe tettem őket,lekentem a tojás sárgájával,a magosakat megszórtam még a magokkal,és 200 fokon kb. 30 percig sütöttem őket.
Legközelebb előbb kiveszem őket,mert kicsit odaragadt az aljuk a tepsibe :-)
Jól néznek ki!
VálaszTörlésÉn is elég régen érlelem a gondolatot, hogy sütök bagelt, aztán mindig valahogy mégsem kerül rá sor. Fene tudja, hogy miért, pedig nagyon szeretem!
VálaszTörlés