2010. január 22., péntek

Diós muffin


Mikor pár éve megvettem a muffin sütőmet,szinte minden nap sütöttem a muffinokat :-)
Vittük a játszótérre,ahol nagy sikere volt,meg vittem a mamának,anyuéknak :-)
De valahogy már nagyon rég nem került elő a sütő forma,ezért nincs még a blogon egy recept sem! Így ma elővettem,és végre ismét sütöttem :-)
Ma egy diósat,mert én ezt szeretem a legjobban :-)
De jönnek majd más verziók is!!
Recept:
  • A muffinnál az a lényeg,hogy külön tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat és külön a nedveseket! Majd összeöntjük,jól elkeverjük és már kanalazzuk is a formákba!
  • Szóval egy tálba öntünk,ennél a receptnél, 250ml sima lisztet,250ml darált diót,125ml cukrot,fél csomag sütőport,egy csipet szódabikarbónát,meg ide kell rakni,ha kell bele valami darabos dolog :-) ami most durvára tört dió volt.Ja,és pici só is kell,na ezt most elfelejtettem,de szerintem nem tragédia :-)
  • Egy másik tálban,ami nálam maga a mérő pohár szokott lenni,teszek 50ml olajat,ebbe beleütök egy tojást,ezt elkeverem és beleteszek 1 kis doboz natúr joghurtot,ezzel is elkeverem és beleöntöm a tálba,amiben a száraz hozzávalók vannak!
  • Jól elkeverem,ez pár pillanat,nem kell percekig kevergetni!
  • Ha esetleg túl sűrű lenne,önthetünk bele pár kanál tejet!
  • 180 fokon 25 percig sütjük!
  • Én csak a kiolajozott formákba szoktam kanalazni a tésztát,papírt nem szeretek használni,mert beleragad a muffin,és így egy csomó kárba vész :-)
  • A formát csak 3/4-ig töltsük,mert a tészta eléggé megdagad!!
  • Ha megsült,a formában szoktam még kicsit hagyni hűlni,majd kiveszem és fejtetőn pihennek míg meghűlnek :-))
  • Mikor kihűltek,jóízűen befaljuk őket :-))

1 megjegyzés:

  1. Ez majdnem olyan, mint az én Manci sütim, csak joghurt van tej helyett, és picibe sütöd:) Nagyon fincsi!!

    VálaszTörlés