2009. július 7., kedd

Növény Top 10 körkérdés

Ági és Hédi játékra invitált,miszerint fel kéne sorolnom a 10 kedvenc növényemet.Megpróbálok eleget tenni a kérésnek,és ne haragudjatok,hogy ilyen későn teszem ezt,de elég nehéz volt összeszednem a gondolataimat :-)

Tehát akkor a Top 10 növényeim:
1.Tulipán:: ő a kedvenc virágom,nagyon szeretem,van is a kertemben belőle,íme egy kis ízelítő:

2.,,Syngonium podophyllum" a hivatalos neve!Eddig nem tudtam,most néztem meg,mikor előkerestem a kis növény kártyáim közül :-)Van belőle egy elég szép példányom,amit mutatok:

Szaporítani is szoktam,szóval van még belőle,cserépben is,meg vízben is,ami épp gyökeredzik,meg ajándékoztam is már belőle.És ez a szép nagy is úgy kezdődött,hogy unokatesóméktól hoztam egy dugványt :-)Nagyon gyorsan nő,és szerintem elég szép kis szobanövény!!
3.Orgona: szerencsémre volt az udvarban,mikor ideköltöztünk,örültem is neki nagyon,mert nagyon szeretem mikor virágzik,olyan jó illata van,mindig telerakom a lakást vele :-)
4.Hóvirág: az év első virága (ha jól tudom),mára már védett virág lett,meg is érdemli szerintem!! Én a mamától hoztam kiásva párat,és az orgona bokrok alá ültettem,és minden évben alig várom,hogy nyíljanak :-)

5.Paradicsom: egyik kedvenc zöldségem,persze csak a napérlelt,házi :-)!!!
6.Nektarin: a kedvenc gyümölcsöm,fám még nincs,de az ősszel mindenképp szerzek be vagy kettőt minimum :-) Imádom a barackot,a kopasz a kedvenc,de ha nincs,akkor a szőröst is megeszem :-))
7.Borostyán: majdnem elfelejtettem,őt is szeretem,tetszik,hogy örökzöld,mindig olyan mintha tavasz lenne :-) Van nekünk ő is,a kazánház lejárójának a teteje van befuttatva vele!
8.Fűszer növények: ezekből nincs kedvenc,szeretek sokat,nekem sajnos nem sokféle van friss formában,de tervezem a bővítésüket!Van curryfűm,bazsalikomom,most próbálok dugványozni rozmaringot,meg holnap kapok tárkonyt,remélem azt is sikerül majd eredményesen telepítenem!
9.Rózsák: persze őt is imádom,van is pár tövem,igaz képeim még nem nagyon,mert hát még elég csenevészek,de majd jövőre talán!!
10.Legyen az utolsó valami fa,mondjuk például nagyon tetszenek a fenyőfák,meg a fűzfák!!De imádom még a pálmákat is,remélem nekem is lesz majd egyszer egy igen méretes példány!!:-)
Na talán ennyi lenne!Remélem kimerítő volt a válaszom Hédi :-) !!!
Ha valakinek van kedve,írja meg a blogjában az ő Top 10 növénykéit pár szó kíséretében!!

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm, Hajnal, örömmel olvastam. A fenyőfákat mi is nagyon szeretjük, már három van, karácsonyi emlékek.Csodálatosak a tulipánjaid! Örülök, és szerintem kezet foghatsz Messzenéző Minyonnal, az ő kedvencei is hasonlók.

    VálaszTörlés