2009. augusztus 25., kedd

Francia kenyér


Ma végre megint sütöttem kenyeret :-)
Ezt a receptet DebiGabi oldalán olvastam ,és rögtön kedvet kaptam hozzá,mert rendkívül egyszerű,és épp nem volt itthon kenyér,az ebédhez viszont kellett!
Mire kész lett az ebéd,a kenyér már meg is hűlt,és ehettük a friss,ropogós héjú kenyeret hozzá! :-)
Hogy mitől francia,azt nem tudom,de nagyon finom!! :-)
Hozzávalók:
3 dl langyos víz
3 dkg olvasztott vaj
2 dkg élesztő
2 kk méz
1 tk só
45 dkg liszt
Én még annyival egészítettem ki,hogy tettem bele 1ek burgonyapelyhet.
A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütő gépbe,és elindítottam a dagasztás programot.
Mikor megkelt kivettem,formáztam,és ment a sütőzacskóba,meg a tepsibe még egy kicsit kelni,míg a sütő bemelegedett.200 fokon sütöttem kb. 40 percet!!
Nagyon meg vagyok elégedve vele,az állaga már-már majdnem olyan,mint a boltié :-) A héja iszonyatosan friss,ropogós,élvezet volt ropogtatni :-))
A recept megy a kedvencek közé,és biztos sűrűn előkerül majd!!

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű szép! Látom, a bélzete szép lyukacsos. A ropogóssága pedig a fotón is látszik. Nagyon ügyes vagy! :-))

    VálaszTörlés