2009. augusztus 14., péntek

Rakott krumpli

Ezt az ételt már nem most készítettem,hanem pár hete,de még nem tettem fel,és mivel elég rég írtam,gondoltam most itt az ideje!
Rakott krumplit gondolom sokan szoktak készíteni,nem a bonyolult ételek kategóriába tartozik,főleg ahogy én készítem :-)
Rakott krumpli:
Én nem a hagyományos módom készítem,miszerint a krumplit héjában meg kell főzni stb...!! Én nyersen megpucolom,felkarikázom,és így használom!A rétegek közé általában lecsó kolbászt szoktam tenni,de most épp virsli került bele,mert az volt itthon!
Szóval kezdem egy sor nyers karikázott krumplival,ezt jól megsózom,borsózom,szórtam rá natúr vegamixet,erre kerül egy sor virsli (vagy ami van),erre egy sor főtt tojás karikázva,ezt is megsózom,és a végén ismét krumpli,amit szintén fűszerezek!
Ha kész a rétegezés,letakarom alufóliával,és így megy az előmelegített sütőbe,ahol kb. fél órát sütöm,ennyi idő alatt kellőképpen megpuhul a krumpli.Ezután leveszem a fóliát,és vagy tejfölt öntök rá,vagy amit én inkább szoktam,egy kissé hígabb besamel mártást,amit szintén jól befűszerezek,és ha van itthon sajt,akkor megszórom vele,ha nincs akkor csak így megy vissza a sütőbe,míg jól megpirul a teteje!!
Tálalásnál én még teszek rá tejfölt!!

3 megjegyzés:

  1. Különleges így. Jó szaftos lesz?

    VálaszTörlés
  2. Én se szoktam krumplifőzéssel bonyolítani, mert tökéletesen megpuhul így is. Pataki tálban meg aztán végképp.

    Ha benézel hozzám, vár egy kis meglepetés:
    http://dulmina.blogspot.com/2009/08/macik.html

    VálaszTörlés
  3. Igen Hédi,szerintem sokkal szaftosabb,mint főtt krumplival,főleg ha besamellel öntöd le!!Igazi különlegesség!!

    VálaszTörlés