2010. január 29., péntek

Székelykáposzta



Ez is egy remek étel,egyszerűen elkészíthető,és ismét hasznosíthattam a savanyú káposztámat! :-))
Recept:
Első lépésként,pörköltet főzünk! Én most annyival dobtam fel egy kicsit,hogy a hagyma előtt szalonnát pirítottam,az ízek kedvéért :-))Fűszerként egy kevés őrölt köményt tehetünk bele!
Mikor a pörkölt majdnem kész,beletesszük a savanyú káposztát,és felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje! Ha egyszer felforrt,szórunk rá egy marék rizst,legalábbis én szoktam,van aki nem,de én így tanultam anyukámtól :-)) Szerintem azért jó benne a rizs,mert sűríti kicsit az egészet!!
Mire megfő a rizs,addigra a káposzta is megfelelő lesz!!
Természetesen friss házi kenyérrel az igazi !! :-))

1 megjegyzés: