2009. július 9., csütörtök

Első fagyim :-) !!

Már jó pár hete iszonyúan vágyakoztam egy fagylalt gép után,mivel mostanában nagyon sok blogon,nagyon sok jó fagyi receptet olvastam,de valahogy a fagyasztós módszerhez nem füllött a fogam :-) Így hát rászántam magam,és hétfőn megrendeltem a netről az első saját fagyi gépem, ami szerdán,vagyis tegnap meg is érkezett :-) Nagyon boldog vagyok,hogy végre nekem is van :-)!!

A legelső fagyi amit kipróbáltam,a kedvenc csokimból készült :-)
Persze bármilyen más csokiból is elkészíthető.
A receptet Hedonism-nál találtam,és csak az arányokon változtattam kicsit.
Íme a recept:
Tejcsoki fagylalt:
Hv:10dkg (1 tábla) tejcsoki,nálam most sima Milka,3 dl tej,2dl tejszín,2 tojás sárgája,8dkg cukor,1-2 EK kukorica keményítő
A tejben feloldjuk a csokit,közben egy tálban habosra keverjük a tojás sárgákat a cukorral meg a keményítővel,kicsi tejszínnel hígítjuk,a többit a csokis tejhez öntjük,ez lehűti egy csöppet,végül a tojásos egyveleget is hozzáöntjük,és kb. 6 percig főzzük,vagyis amíg besűrűsödik kicsit.
Jól lehűtjük,majd fagylalt gépben kifagyasztjuk és még egy bő órára fagyasztóba tesszük,hogy valóban olyan legyen az állaga,mint a fagyisoknál :-)

Nekem nagyon ízlik,a gyerekek is befalták,sajna apinak nem maradt :-)

4 megjegyzés:

  1. Elárulnád milyen fagyigépet vettél? Már én is régóta gondolkodom, hogy kellene vásárolni egyet.

    VálaszTörlés
  2. Hajnal, ha egyszer éttermet nyitnál, törzsvendéged lennék! Mindig a kedvenceimet főzöd, gusztusosan, háziasan! Öröm olvasni, hát még enni milyen jó lehet! :-)))

    VálaszTörlés
  3. Ági:köszi szépen:-)
    Csongi:a legolcsóbbat válsztottam a netről,egy svájci gép,Trisa márkával,5000.-+1240.-a postaköltség,de szerintem még így is a legolcsóbb volt,főleg,hogy az Auchan-ba,meg a Tesco-ba se kaptam!!Remélem bírni fogja a kiképzést!!:-)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok az első fagyidhoz, és további sok sikert a gépedhez! Nekem sajna nincs, igaz, még nem is vágytam rá eddig, de érik az elhatározás.. Már csak egy nagyobb konyha kéne, lassan nem férek el..

    VálaszTörlés