Íme az első csicsókás remekművem :-) Ötlet persze Dulminától,de az arányok kicsit változtak!
Nekem nagyon ízlett,érdemes volt kipróbálni!!
A recept:
- Megmostam a csicsókákat és feltettem főzni!Mikor megfőtt,megpróbáltam lehúzni a héjukat,kisebb-nagyobb sikerrel :-) A megmaradt csicsókát lemértem,20 dkg lett,nem olyan sok sajna :(
- Összetörtem,adtam hozzá 8dkg tk lisztet (mert csak ennyi volt itthon), 40 dkg sima lisztet, 2ek őrölt lenmagot (ettől féltem kicsit,de tetszett :),1 tojást (mert valahogy nekem kívánkozott bele), 2 tk só,pár tekerés bors,1,5 dkg élesztő 1 dl vízben felfuttatva.
- Jól összegyúrtam a hozzávalókat,majd hagytam kelni kb. 1 órát!
- Kinyújtottam és először az oldalait hajtottam be és újra kinyújtottam,majd a tetejét meg az alját hajtottam be,és megint kinyújtottam és már szaggattam is!
- Tepsibe pakoltam őket,a tetejüket lekentem egy maradék tojás fehérjével és a felére tettem egy kis reszelt sajtot!
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütöttem!
- Nekem a sajtos meg a sima változat is nagyon ízlett!! A gyerekek inkább csak a sajtos változatot ették :-))
Örülök, hogy ízlett! Jó ötlet a sajt, én is ki fogom próbálni dió helyett így is.
VálaszTörlésEredetileg valóban tojással volt a recept, csak mivel én azt nem használok, lett nálam a tojásmentes változat az őrölt lenmaggal (1 tojás helyett 1 ek. őrölt lenmag + kb. 1/2 dl víz, persze csak kötőanyagként, viszonylag kevés tojás helyett működik).
Akkor már értem miért hiányzott a tojás :-) a lenmag viszont jó ötlet,meg egészséges is,szóval majd másba is ki fogom próbálni!!
VálaszTörlésA csicsóka pucolással kicsit bajban vagyok :-(
A sajt szerintem feldobja kicsit,próbáld ki!:-)