2009. október 15., csütörtök

Lasagne


Ismét valami olcsó étel :-) Főleg,ha házi készítésű tésztából van,mint most nálunk :-) Igen,igen,nekiálltam és tésztát gyúrtam!! De már nem csodálkozom magamon :-) Újabban szinte minden nap sütök valamit!Kezdem minden reggel a kenyérrel,aztán meg jön a spanyol briós,amit nagyon szeretünk,így elég sűrűn készül :-)Ma meg a tészta gyúrás,és most vettem ki a sütőből egy tepsi almás pitét :-))
De térjünk vissza a lasagne-ra! Ez a másik kedvenc tészta ételem a spagetti után!És mivel múltkor Hédi a fülembe rakta a bogarat a zöldéseges lasagne-vel,így ma sort kerítettem rá,de mivel apa nem lelkesedik,ha csak zöldséges valami,ezért került bele pár karika virsli is!
Szerintem nagyon finom lett,apának is ízlett :-))
Sóval a tésztához összegyúrtam 4 tojást 40 dkg liszttel meg pár csepp vízzel,mert túl keménynek ítéltem,persze sóztam is! Mikor összeállt,fogtam és a tészta gépemmel vékonyra nyújtottam és tégla lapokat vágtam belőle.
Ennek a tészta mennyiségnek csak a feléből lett lasagne,a másik felét felkockáztam,és félre tettem krumplis tésztának!
A tészta lapokat kicsit előfőztem,nem teljesen puhára,csak épp hogy!
Közben a zöldségeket,ami most répa,borsó meg karfiol volt (a fagyasztóból),sós vízben puhára főztem.Készítettem egy besamelt,amit sóval,fehér borssal meg pici cukorral ízesítettem.
Elkezdtem a rétegezést,alulra egy kis besamel,rá egy réteg tészta,erre egy réteg zöldség és pár karika virsli,meglocsoltam besamellel,és rá egy sor tészta,ezt még egyszer megismételtem.A tetejére besamel és egy kis sajt került! Előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt szép pirosra sült!

2 megjegyzés: