2010. január 12., kedd

Korhelyleves


Még sosem főztem,sőt még nem is kóstoltam ezt a fajta levest,ezidáig! Valahogy eddig kimaradt a sorból.De nagyon örülök,hogy nemrég Gyöngyinél olvastam róla,és most végre én is elkészítettem :-) Nem csalódtam benne,isteni finom leves!!! :D De hát nem is lehet az az étel rossz,amiben savanyú káposzta van!! Imádom a savanyú káposztát,és mióta Dulminától megtanultam hogyan kell itthon saját készítésű isteni fini savanyú káposztát csinálni,azóta elég sűrűn van a hűtőben belőle :-) Van,hogy este tévénézés közben csak úgy magában a dobozból eszegetem :D
Szóval,mint minden ételt,ezt is sokan sokféle képpen készítik.Kicsit kutakodtam a neten,olvastam sokféle változatot,és ma elkészítettem az enyémet :-)
De szerintem ki fogok próbálni más változatot is belőle!!!
És most következzen a Recept:
1 hagymát apróra vágtam,és most kivételesen kacsa zsíron kezdtem pirítani.Gondoltam ettől még finomabb lesz :D A hagymára vékony csíkokra vágott főtt császár szalonnát tettem és jól lepirítottam.Szinte már annyira,hogy majdnem odakapta :-) Ekkor rádobtam a karikára vágott füstölt kolbászt,és ezt is jól átpirítottam,addig míg kiengedett magából minden ízt és színt! Nyomtam rá piros aranyat,nem is keveset,jól elkevertem,beletettem 3 nagy marok savanyú káposztát! Nem mostam ki,és nem is vágtam össze,mert én elég apróra szoktam szelni mikor készítem. Felöntöttem annyi vízzel,amennyi jól ellepte,lefedtem és hagytam felforrni.Mikor egyett rottyant tettem bele hasábokra vágott sárgarépát,sóztam kicsit,fűszereztem őrölt köménnyel,meg borssal. Addig főztem míg a répa megpuhult!
Én most nem rántottam be,mert ha lehet,kihagyom ezt a műveletet a főzéseim során :-)Csak azt szoktam berántani,amit nagyon muszáj!!
Tálalásnál tettem rá egy kanál tejfölt!
Nekem nagyon ízlett,szóval felkerült a kedvencek listájára :-))

4 megjegyzés:

  1. Nah, ha szereted a savanyúkáposztát, tessék csinálni káposztás bablevest! Az valami olyan...
    Mondjuk, én ezt a levest is imádom, de a káposztásbablevesért volt idő, hogy ölni tudtam volna!:)

    Jó füstölthúsos bableves, bele a savanyúkáposzta!
    :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok, ügyes vagy, finomat alkottál:) Nálam sajnos elfogyott, küldesz egy tányérkával? Nem számít, hogy éjszaka van..

    VálaszTörlés
  3. Gyöngyikém szívesen küldenék,de sajna elfogyott :D Megettem az összeset!! Majd a következőből :D

    Szepyke:ígérem egyszer a babosat is ki fogom próbálni!!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Hajni, várom a köv. adagot:)
    Játékra invitállak - kérlek ne szídj érte:) Vidám szép napot kívánok!

    VálaszTörlés