2009. október 22., csütörtök

Hortobágyi húsos palacsinta


Ez az étel nálunk Apa nagy kedvence!! Mondjuk én is nagyon szeretem! :-)
A recept végtelenül egyszerű:
1.Süssünk sok palacsintát,úgy,hogy maradjon a gyerekeknek is :-))
2.Készítsünk pörköltet bármiből,ami épp van otthon,nálunk most pulyka combból készült!
3.A pörköltből vegyük ki a húsokat,ha kicsit meghűlt,vágjuk késsel apróra,én így jobban szeretem,mint ledarálva :-)
4.Keverjünk hozzá a szaftból,meg adjunk hozzá annyi tejfölt,hogy krémes legyen!
5.Töltsük meg a palacsintákat,tekerjük fel úgy,hogy előbb a két oldalát hajtsuk be,majd feltekerjük.
6.Sorakoztassuk tepsibe őket,és öntsük nyakon a maradék szafttal,amibe szintén kevertünk tejfölt!
7.Előmelegített sütőben süssük kb. fél órát,míg jól átsül!
8.Tálalásnál meglocsolhatjuk a maradék tejfölös szafttal,ha maradt :-) Én mindig úgy csinálom,hogy maradjon :-))
Jó étvágyat !!

2 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon szeretjük, rendszeresen szerepel az étlapomon!

    VálaszTörlés
  2. Ez anyucikám kedvence, mindig suttyomban tart mirelitben palacsintát, megapróra vágott csibepörköltet, és titkon gyártja magánk ebből a hortobágyi palacssintákat. Volt, hogy éjjel háromkor kaptam így rajta a spejzban a titkos "hortobágyipalacsinta - élvezkedésen". Öt éve voltunk a hortobágyon, ott rendeltünk az egyik vendéglőben egy originál hortobágyit, de az nem nézett ki ilyen jól.

    VálaszTörlés