Próbáltam már régebben is,de valahogy sose voltam megelégedve vele.De a Limaránál olvasott zacskóban sütés kedvet hozott,meg persze a gyönyörű kenyerei :-)
Így hát most saját receptet alkottam,és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve,a külsejével,belsejével,ízével egyaránt !!!
Burgonyás kenyér:
-50dkg sima liszt
-25dkg sós vízben főtt,áttört burgonya
-2KK cukor
-2KK só
-3dkg élesztő
-1dl a burgonya főző vizéből
-1dl tej
-2EK olaj
A hozzávalókat bepakoltam a kenyérsűtőbe,megdagasztottam és megkelesztettem benne.
Mikor megkelt,lisztezett deszkára borítottam,próbáltam valami formát adni neki :),és beleraktam egy sütő zacskóba,amit beletettem egy tepsibe.Kicsit megijedtem mikor láttam,hogy odaragadt a zacskó a tésztához,gondoltam,na ebből megint mi lesz:),de mikor sülés után simán kicsúszott a zacskóból,megnyugodtam :-)
A zacskóban még kb. fél órát hagytam kelni,és 200 fokon sütöttem 40percig,ami pont elég volt neki!!
Kedvet kaptam a sütögetéshez,és úgy döntöttem,hogy beszerzek majd többféle lisztet,meg magokat,és kisérletezgetni fogok,mert hát a házi kenyérnek párja nincs :-)
Ma meg fogom sütni! Köszi a receptet!
VálaszTörlésMegsütöttem! Isteni! A Párom azt mondta, hogy többet nem vehetek kenyeret, ilyet kell sütnöm:) Mégegyszer köszi a receptet!
VálaszTörlésÖrülök,hogy ízlett,nálunk is nagy sikere van!!:-)
VálaszTörlés