2009. június 21., vasárnap

Krumplis-tökös egytál

Délután kimentem kicsit a kertbe körülnézni,és találtam egy szép zsenge tököt,amit be is hoztam,mert megkívántam :-) Gondoltam készítek valamit belőle vacsorára!Először a rántott tök jutott eszembe,de aztán elvettem az ötletet,mert inkább valami egészségesebbet szerettem volna!Így körülnéztem a neten,és Dulminánál találtam egy finomnak tűnő tökös ételt!

Így esett a választásom a Krumplis-tökös egytálra:
Teflon serpenyőben kevés olajat forrósítottam,és elkezdtem pirítani a megpucolt,felkockázott újkrumplit,kicsit sóztam,mikor már elkezdett barnulni,hozzáadtam a megpucolt,szintén felkockázott tököt,ismét sóztam egy kicsit,és pár percre lefedtem fedővel,hogy azért a krumpli megpuhuljon.Szórtam rá friss kaprot,mert nekem valahogy a tökhöz mindig kell kapor :-)A végén megszórtam kevés sült krumpli fűszer sóval,amit nemrég fedeztem fel,és nagyon meg vagyok vele elégedve :-)
Kismanómnak nagyon ízlett ez a valóban ízletes vacsora!! :-))

1 megjegyzés: